De route

Voor de autoreis naar het vakantiehuis zijn de volgende routes het overwegen waard:

1. De gehele afstand rijden: Vanaf de stad Groningen is het iets meer dan 900 kilometer rijden naar het huisje. Je passeert dan de tolbruggen de Grote Beltbrug (Denemarken) en de Sontbrug (Denemarken-Zweden). Deze twee tolbruggen kosten respectievelijk ongeveer 30 en 60 euro voor een enkeltje. De totale duur: ongeveer 8.5 uur (zonder stops).

2. Met de auto en de korte boot: In Duitsland kun je vanaf Puttgarden met de boot naar Rødby in Denemarken. Deze overtocht duurt ongeveer een uur en vanaf Rødby is het dan nog anderhalf uur naar de Sontbrug (Denemarken-Zweden). Kosten? Een enkeltje met de boot is ongeveer 120 euro per auto, maar wanneer je op tijd reserveert kost een enkeltje maar 60 euro. De brug kost ongeveer 60 euro per auto. Niet perse een snellere route-optie, maar wel met een aangename onderbreking van een uur op het water. De totale duur: ongeveer 9 uur (zonder stops).

3. Met de auto en de lange boot: Vanaf Travemünde (Duitsland) kun je met de boot naar Malmö of Trellenborg (beiden Zweden). De boot vertrekt op verschillende tijden, maar vooral de nachtboot (vertrek rond 22.00 uur) is interessant. Voor een kleine meerprijs huur je een prima slaaphut en slaap je terwijl de boot vaart. Tegen 07.00 uur ’s ochtends arriveer je in Malmö of Trellenborg en dan is het nog maar twee uur rijden naar het vakantiehuis. Een erg fijne optie en je begint je vakantie lekker uitgerust. De totale duur: ongeveer 15 uur (zonder stops). Kijk op de websites van Finnlines of Scandlines voor meer informatie.