Het huis

Het verhaal

Meer dan tien jaar lang had onze familie een vakantiehuisje in de buurt Hörby, Skåne. Op loopafstand van mijn (Zweedse) oom en tante stond het ‘bruine huisje’. Dit was de plek waar we met de hele familie de zwoele zomers doorbrachten en ‘s winters de sneeuw opzochten. Op een gegeven moment verhuisden mijn oom en tante en het bruine huisje werd verkocht.

Het idee van een vakantiehuis in Zweden bleef en jaren later was het weer raak. Het lukte het ons om een nieuwe huis te vinden in de buurt van mijn oom en tante. Zelf zijn wij er ‘maar’ een paar weken per jaar, dus delen wij deze fantastische plek graag met anderen.

Naast de natuur, de ruimte, de gemakken van het huis, is vooral de stilte bijzonder opvallend. Het is er soms zo stil dat je niets anders hoort dan je eigen ademhaling en het suizen van de wind langs je oren.

Buiten

Binnen

De voorzieningen

Luchtverwarmer/airco bij de ingang, een hout gestookte tegelkachel in de woonkeuken, en (elektrische) radiatoren in alle ruimten. Keramisch fornuis met oven, filterkoffieapparaat, broodrooster, hoge vries-/koelkast. Goedgekeurd water uit eigen bron (ruikt wat naar ijzer). Boiler voor warm water. Schuurtje met barbecue. Uitstekende verbinding met netwerk voor mobiele telefonie. Vaste stookplaats buiten.