Meteen naar de inhoud

Met de boot naar Zweden

Je kunt op verschillende manier met de boot naar Zweden. Er is geen veerdienst die vanuit Nederland direct op Zweden vaart, dus je moet altijd naar Duitsland of Denemarken voor de oversteek naar Zweden. In totaal zijn er een handvol manieren om met de boot naar Zweden te gaan. Hieronder bespreken we de twee routes die het meest logisch, voordelig en plezierig zijn om bij ons vakantiehuisje in Zweden te komen:

De route naar Zweden met de korte boot

Vanaf het Duitse Puttgarden kun je per boot de oversteek maken naar het Deense Rødby. Deze overtocht duurt ongeveer een klein uur en is een fijne onderbreking van de reis. Op de boot tref je een restaurant, meerdere winkels en kun je natuurlijk lekker uitwaaien op het dek. Vanaf Rødby is het dan nog anderhalf uur rijden naar de Sontbrug die je van Denemarken naar Zweden brengt. Als je niet alles wilt rijden is deze optie een erg fijne optie. Onderaan deze pagina staan de richtprijzen voor de korte boot. Bekijk verder de website van Scandlines voor tickets en meer informatie.

De route naar Zweden met de nachtboot

Geen zin in autorijden? Dan is de nachtboot van het Duitse Travemünde naar Malmö of Trellenborg (beiden in Zweden) een uitkomst. De boot vertrekt meerdere keren per dag, en op verschillende tijdstippen, maar vooral de nachtboot (vertrek rond 22.00 uur) is erg interessant. Voor een kleine meerprijs huur je een prima slaaphut en slaap je terwijl de boot richting Zweden vaart. Op de boot is een kroeg, een restaurant en wat kleine winkeltjes te vinden. Tegen 07.00 uur ’s ochtends arriveer je in Zweden en dan is het nog maar twee uur rijden naar het vakantiehuis. Een erg fijne optie en je begint je vakantie lekker uitgerust. Benieuwd wat de nachtboot kost? Onderaan deze pagina tref je de prijzen. Voor meer info check de website van Finnlines of TT-lines.

Met de boot naar Zweden: wat zijn de kosten?

De kosten voor de boot naar Zweden verschillen natuur per route, maar ook per seizoen, dag(deel) en tijdstip. In de herfst en winter is de oversteek vaak voordeliger dan midden in de zomer. Verder maakt het soms uit met hoeveel personen je de oversteek maakt, dus het is raadzaam om van te voren goed te kijken welke kosten je kunt verwachten. Ook kan het slim zijn om ver van te voren je tickets te kopen. Dit scheelt je soms best wat geld.

De kosten voor de boot van Puttgarden naar Rødby liggen tussen de € 50,00 en € 85,00 voor een enkeltje, per auto. Boek je een paar weken tot een paar maanden van tevoren? Dan krijg je een flinke korting en scheelt de oversteek en tientjes. Zeker het overwegen waard! De nachtboot van Travemünde naar Malmö/Trellenborg kost gemiddeld tussen de € 130,00 en € 250,00 per persoon. Dat is natuurlijk best wat geld, maar je bespaart ook flink wat brandstof en de kosten voor de bruggen. En je komt heerlijk uitgerust aan…ook wat waard! Kijk voor een bootticket op scandlines.com en boek op tijd (tip).