Meteen naar de inhoud

Tolbruggen Denemarken – Zweden

Ga je op vakantie naar Zweden? Dan krijg je waarschijnlijk te maken met tolbruggen. De bekendste tolbrug van Denemarken naar Zweden is de Sontbrug (Øresundsbron). Deze 9 kilometer lange brug verbindt Denemarken met Zweden en is sinds juli 2000 dé manier om in Zweden te komen. De brug is onderdeel van een 16 lange verbinding en brengt je in no time van Kopenhagen naar Malmö. Vanaf Malmö is het dan nog maar anderhalf uur rijden richting het vakantiehuisje.

Tolbruggen Denemarken – Zweden: wat zijn de kosten?

De kosten van de tolbruggen, de Grote Beltbrug (Storebælt) en Sontbrug (Øresundsbron), liggen in 2024 respectievelijk op ongeveer € 36,00 en € 60,00 voor een enkele reis. Dit is de reguliere prijs voor  een normale auto (tot 6 meter) en zonder korting. Als je een retour boekt worden de bedragen verdubbeld. Het is niet nodig om je tickets van tevoren te kopen, maar wanneer je dit toch wil krijg je een klein beetje korting (5%) op de ticket voor de Sontbrug. Deze online tickets zijn dan 30 dagen geldig en je zit dus niet vast aan een dag of een tijdstip. Verder kun je bij beide bruggen gewoon met je Nederlandse bankpas betalen, net als een creditcard of cash. Wel zo handig! Check alle info op www.oresundsbron.com en www.storebaelt.dk/en/.

Ga je vaker dan één keer (retour) per jaar met de auto naar Zweden? Dan is het voordelig om te kijken naar een betaald abonnement voor beide bruggen. Je krijgt dan per oversteek 11 euro korting op de Grote Beltburg en ruim 37 euro korting op de Sontbrug. De kosten voor het abonnement zijn ongeveer 46 euro, dus na één keer heen en weer heb je het abonnementsgeld er al uit. Je kunt kiezen uit een abonnement gekoppeld aan je kenteken of een losse zender in je auto. Bij de tolpoortjes wordt dan op afstand je kenteken of zender gescand en vervolgens kun je direct doorrijden. Je hoeft dus niet te stoppen en er zijn wachtrijen. Ga je voor de losse zender? Bestel deze dan uiterlijk een paar weken van tevoren i.v.m. verzending naar Nederland. Bekijk de website van Brobizz voor meer informatie.