Meteen naar de inhoud

Wandelen in Zuid-Zweden

Zeg je Zweden, dan zeg je wandelen. Je hebt prachtige wandelroutes in de provincies Småland en Halland, maar ook op het bijzondere eiland Öland is dé plek om lekker te lopen. En ook de provincie Blekinge is een feest voor de wandelaar. Of je nu een beginner of een ervaren loper bent, voor elk niveau is er een passende (wandel)uitdaging in deze provincie. En het fijne is dat veel van deze wandelroutes vlakbij ons vakantiehuis te vinden zijn.

Blekingeleden

De provincie Blekinge ligt in het Zuiden van Zweden en wordt ook wel de ’tuin van Zweden’ genoemd. In deze provincie ligt de mooie wandelroute ‘Blekingeleden’ die in totaal 270 kilometer lang is. Dit lange afstandswandelpad is opgedeeld in verschillende etappes en één van deze etappes ligt een paar honderd meter van het huis.

De Blekingeleden. Bron visitblekinge.se

Wandelroute 08 – Persgärde – Järnavik

Deze wandelroute komt langs het huis en prima te doen voor de beginnende of meer ervaren wandelaar. De route begint boven het meer Öllesjön, tien kilometer naar het noorden. Vanaf hier loop je langs je uitgestrekte weilanden, door dichte loof- en naaldbossen richting de kust. Een prachtige route waarbij je veel verschillende soorten natuur tegenkomt en een goed beeld krijgt van de prvincie Blekinge. Het eindpunt bevindt zich bij Järnavik, een rotsachtige baai met prachtig uitzicht. Hier loop je het laatste stuk door het bos om vervolgens uit te komen bij meerdere hoge uitzichtpunten. Vanaf deze plekken heb je een mooi uitzicht over de Oostzee.

Meer informatie over de verschillende etappes? Kijk eens op blekingeleden.com. Tip: download de app ‘ARK56’. Deze app is erg handig wanneer je wilt wandelen, fietsen of kanoën in Blekinge.